window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date());gtag('config', 'UA-112738801-1');

Klipp av geit/kanin/lama

/Klipp av geit/kanin/lama
Klipp av geit/kanin/lama2018-01-04T23:31:36+00:00

Noen mener at ull bare er fiberen vi får fra sauen. Sauen selv er ikke noe helt ensartet dyr. Her finnes en lang rekke arter med meget forskjellige ullegenskaper. Det finnes imidlertid en rekke dyrearter som gir oss spinn-bare hårfibre. Noen har helt andre egenskaper enn sauens. En rekke hunder har f.eks meget spinnbare hår.

Kommersielt har vi to geitesorter som gir verdifull ull. Mohair-geiten stammer fra Tyrkia. Den har lange fine hår med færre og flatere skjell enn saueull. Dette gir stor glans, men den kan ikke toves. Fibrene har stor elastisitet og krøller nesten ikke, og samler nesten ikke støv. Kashmer er geiteull fra en rase som er tallrikest i India, Kina og Tibet. Her kjemmes den løse underulla ut, da dekkhårene er stive og uinteressante. Kashmer er fantastisk bløt, med de aller fineste og tynneste fibre. Produksjonen er liten og prisen meget høy.

Blant kameldyrene har vi 3 typer som gir fine spinnbare ulltyper. Lama, alpacca og vicuña som lever på høyslettene i Peru, Bolivia, Chile og Argentina gir verdifull bløt og varm ull. Angora er benevnelsen for de lange tynne hårene fra Angora-kaninen. En nydelig myk fiber, men som oftest spinnes den sammen med merino-ull for å gi garnet godt sammenheng. Noen bruker saks, men lærer du å bruke maskin, kan du få et jevnt fin klipp og gjøre jobben raskere.

Til ANGORA kanin anbefaler vi Oster A5 eller PowerMax klippemaskin med et skjær Nr. 7 (art.nr. 1515)
Dette skjæret er et halvtanns-skjær som kommer lett inn i pelsen og som etterlater 3 mm.
Husk å smøre med vegetabilsk olje.

SUPERSHEAR MINOTAUR ER EN SPESIALKAM FOR FIBER-GEITER, LAMA OG ALPACCA
Den har 19 tenner, med 5 mm bevel (innfaldsvinkel), er 77mm bred. Brukes på Sunbeam Shearmaster klippemaskin. Husk å bruke vegetabilsk olje når du smører kniv/kam

 

Denne websiten gjør bruk av cookies og tredjeparts tjenester. Her finner du Personvernopplysninger våre. Ok