window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date());gtag('config', 'UA-112738801-1');

Klippe hund med saks

/Klippe hund med saks
Klippe hund med saks2018-01-04T23:48:06+00:00

Det er viktig at man forstår saksens teknologi før man velger en saks. Angripsvinkelen må ikke være for skarp- da “glir” hårene man klipper.

Hvis du vil ta en kortbladet saks og åpner helt og setter inn en blyant og klemmer bladene sammen, vil du ikke klare å klippe over blyanten da den “glir”. Når den stopper å gli og du får tak, har du ikke krefter til å klippe over blyanten.
På samme måte har du både store og tildels tunge klipp med hundehår. Derfor velger man som oftest relativt lange sakser som gir både en overføring slik at du får god kraft på saksen selv om den bare er åpnet i smal vinkel og slik at du bruker omtrent samme kraften på hånden under hele klippet.

En kortbladet frisørsaks for mennesker er IKKE korrekt kroppssaks for hund. Slike er laget til å stusse ender på små mengder lett tynt hår, som presenteres gjennom kam eller fingre.

Det er viktig med sakser av godt stål og som er bygget for større arbeider og med stor varighet. En viktig saks er en “effiler-saks” eller tynnersaks. Det er betydelige krav til toleranser på slike sakser. Billige tynne-sakser vil fort komme ut av lage, og lage knaskelyder og lugge.

Witte RoseLine og Mars sakser, begge fra Solingen i Tyskland er laget av de fineste stålmaterialer, herdet med Cryoteknologi. Noen bruker disse til totalklipp- andre som supplement til maskingrovklipp eller napping. De fleste sakser kan slipes opp. De mest kostbare må tilbake til fabrikk for oppsett. Enkle effilersakser kan slipes på det glatte bladet, den dobbelte kan ikke slipes enkelt. En god akseskrue er også med på å avgjøre hvor god en saks er og hvor lenge den vil vare.

Denne websiten gjør bruk av cookies og tredjeparts tjenester. Her finner du Personvernopplysninger våre. Ok